Jag tycker mycket om jackfruit och den har verkligen en kött-aktig textur. Den här gången använde jag tacokrydda och bbq-sås som smaksättning och serverade den med kokt ris. Så gott och så enkelt att laga.

I really like jackfruit and it really has a meat-like texture. This time I used taco spice and bbq sauce as seasoning and served it with boiled rice. So good and so easy to make. 


Pulled Taco Jackfruit

1 burk jackfruit i saltlake, sköljd
1 liten röd lök, hackad
0,5 röd paprika, tärnad
15 cm zucchini, tärnad
1 dl vatten eller buljong
1,5 msk bbqsås
2-3 tsk tacokrydda
salt

Skölj frukten. Skär frukten i skivor från mittstocken. Mittstocken och fröna är ätbara. Värm en stekpanna med olja och lägg i hackad lök, pprika och zucchini. Stek i några minuter. Blanda i jackfruit, vatten, barbecuesås och tacokrydda. Lägg på ett lock och låt småkoka i 10-15 minuter. Värm ugnen till 200 C grader. Mosa fruktköttet en aning så att det faller isär. Lägg blandningen i en ugnsform och rosta i ugnen i 15-20 minuter. Smaka av och krydda ev. mera. Servera med ris och sallad.


Pulled Taco Jackfruit

1 can jackfruit in brine, drained and rinsed
1 small red onion, chopped
0.5 red bell pepper, diced
15 cm zucchini, diced
1 dl water
1.5 tbsp bbq sauce
2-3 tsp taco spice
salt

Rinse the fruit. Cut the fruit into slices from the middle stock. The middle stock and the seeds are edible. Heat a frying pan with oil and add chopped onion, pepper and zucchini. Cook for a few minutes. Mix in jackfruit, water, barbecue sauce and taco spice. Put a lid on and allow to cook for 10-15 minutes. Heat the oven to 200 C degrees. Mash the pulp slightly so that it falls apart. Place the mixture in a oven-proof dish and roast in the oven for 15-20 minutes. Taste the mixture and season more if necessary. Serve with rice and lettuce.