Första gången jag åt pulled jackfruit var i Chamonix och då i form av en burgare. Jag valde att använda den i tortillas med smak av paprika och chili. Jackfruit har en köttliknande konsistens. Jag kryddade den med bla. cayenne, spiskummin och kanel. Mycket gott och jag kommer definitivt göra mat av den igen. 

The first time I ate pulled jackfruit was in Chamonix and in the form of a burger. I chose to use it in tortillas with bell pepper- chilli flavor. Jackfruit has a meat-like texture. I seasoned it with cayenne, cumin and cinnamon. Very good and I will definitely make it soon again.


Pulled Jackfruit

1 burk jackfruit i saltlag, sköljd
1 liten röd lök, hackad
1 dl vatten
1,5 msk bbqsås
1 tsk paprika
1/4 tsk spiskummin
1/4 tsk vitlökspulver
1/4 tsk kanel
1/8 tsk cayenne
salt

Skölj frukten. Skär frukten i skivor från mittstocken. Mittstocken och fröna är ätbara. Värm en stekpanna med olja och lägg i hackad lök. Stek i några minuter. Blanda i jackfruit, vatten, barbecuesås och kryddor. Lägg på ett lock och låt småkoka i 10-15 minuter. Värm ugnen till 200 C grader.
Mosa fruktköttet en aning så att det faller isär. Lägg blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 15-20 minuter. Smaka av och krydda ev. mera. Servera med tortilla, sallad och gurka.



Pulled Jackfruit

1 can jackfruit in brine, drained and rinsed
1 small red onion, chopped
1 dl water
1.5 tbsp bbq sauce
1 tsp paprika
1/4 tsp cumin
1/4 tsp garlic powder
1/4 tsp cinnamon
1/8 tsp cayenne
salt

Rinse the fruit. Cut the fruit into slices from the middle stock. The middle stock and the seeds are edible. Heat a frying pan with oil and put in chopped onion. Cook for a few minutes. Mix in jackfruit, water, barbecue sauce and spices. Apply a lid on and allow to cook for 10-15 minutes. Heat the oven to 200 C degrees. Mash the pulp slightly so that it falls apart. Place the mixture on a baking sheet lined with baking paper and roast in the oven for 15-20 minutes. Taste the mixture and season more if necessary. Serve with tortilla, lettuce and cucumber.