Denna grönsaksgryta får sin fina färg från sötpotatis, curry och kurkumapasta. Den innehåller även blomkål och kikärter. Den är god att äta som sådan med sallad vid sidan om eller så kan man servera den mer ris eller som fyllning i tortilla. 

This vegetable curry gets its fine color from sweet potatoes, curry and turmeric pasta. It also contains cauliflower and chickpeas. It is good to eat as such with a salad it or you can serve it with rice or as filling in tortilla.



Grönsakscurry

1 liten rödlök, hackad
200 g sötpotatis, skalad och tärnad
200 g blomkålsbuketter
150 g kikärter, kokta
2 dl tomatkross
1 dl grönsaksbuljong
1 tsk curry
0,5 tsk kurkumapasta
salt
persilja

Lägg lök, sötpotatis och blomkålsbuketter i en kastrull med lite olja. Stek några minuter. Tillsätt kikärter, tomatkross, buljong, curry och kurkumapasta. Låt sjuda i 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och persilja.



Vegetable Curry

1 small red onion, chopped
200 g sweet potatoes, peeled and diced
200 g cauliflower bouquets
150 g chickpeas, cooked
2 dl crushed tomatoes
1 dl vegetable broth
1 tsp curry
0.5 tsp turmeric paste
salt
parsley

Put onion, sweet potatoes and cauliflower bouquets in a saucepan with a little oil. Fry for a few minutes. Add chickpeas, tomatoes, broth, curry and turmeric paste. Allow to simmer for 15-20 minutes or until the vegetables are soft. Season with salt and parsley.