För att boosta immunförsvaret så här i förkylningstider har jag gjort en sötpotatissoppa med ingefära och gurkmeja. Visst är färgen på soppan fin? Och den smakar så krämigt och gott. 

In order to boost the immune system during these cold seasons, I have made a sweet potato soup with ginger and turmeric. Isn't the color of the soup is beautiful? And it tastes so creamy and good.


Sötpotatissoppa med Röda Linser

300 g sötpotatis, skalad och tärnad
150 g morötter, skalade och skivade
2 dl röda linser, okokta
vatten
0,5 buljongtärning
1-2 tsk currypulver
en liten bit färsk ingefära, riven
1/8 tsk gurkmejapulver
salt
svartpeppar
paprika

Lägg grönsaker, linser, buljongtärning, currypulver, ingefära och gurkmejapulver i en kastrull och häll på vatten så att det täcker allt. Låt småkoka i 25 minuter och tillsätt vatten om det behövs. Smaka av och krydda med salt, svartpeppar och paprika. Mixa soppan slät. 



Sweet Potato Soup with Red Lentils

300 g sweet potatoes, peeled and diced
150 g carrots, peeled and sliced
2 dl red lentils, uncooked
water
0.5 broth cube
1-2 tsp curry powder
a small piece of fresh ginger, grated
1/8 tsp turmeric powder
salt
black pepper
paprika

Add vegetables, lentils, broth cube, curry powder, ginger and turmeric powder in a saucepan and pour on water to cover everything. Allow to simmer for 25 minutes and add more water if necessary. Taste the soup and season with salt, black pepper and paprika. Mix the soup smooth.