Det här är enkel potatisrätt som får extra smak av päron. Har du testat potatis och frukt ihop? Det funkar, är lite annorlunda och tillsammans med kryddor och parmesan blir det här en god maträtt. 

This is simple potato dish that gets extra flavor from pears. Have you tried potatoes and fruit together? It works, it's a little different and together with spices and parmesan this is a yummy dish.


Potatis-Päronlåda

500 g potatis, skivade
2 päron, skivade
olja
vitlökspulver
salt
svartpeppar
oregano
1-2 msk parmesan

Skala potatis och päron. Skiva potatisen med en mandolin och skär päronen i tunna skivor med en kniv. 
Smörj en ugnsform med olja och lägg i potatis och päronskivorna växelvis. Häll på lite olja och strö på kryddor och parmesan. Grädda i 200 C ugn i ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.



Potato-Pear Casserole

500 g potatoes, sliced
2 pears, sliced
oil
garlic powder
salt
black pepper
oregano
1-2 tbsp parmesan

Peel potatoes and pears. Slice the potatoes with a mandolin and cut the pears into thin slices with a knife. Grease an oven dish with oil and add the potatoes and pear slices alternatelyr. Drizzle on some oil and sprinkle with spices and parmesan. Bake in 200 C oven for about 45 minutes or until the potatoes are soft.