Om man skall bjuda mat till flera gäster då är ugnsrostade grönsaker ett bra tips att laga. Och serverar man dem med en god sås till blir det lite lyxigare.

If you are cooking food for several guests then oven-roasted vegetables are a good to make. And if you serve them with a good sauce, it will be a bit more luxurious.


Ugnsrostade Morötter med Citronsås

morötter, skalade och delade i mindre bitar
olja
salt

Sås:
1 dl kvarg
2 msk majonnäs
2 tsk senap
0,5-1 tsk finrivet citronskal 
2 msk färsk persilja
salt
svartpeppar

Lägg morötterna i en ugnsform och häll på lite olja och salt. Rosta i 200 C ugn i ca 30 minuter eller tills de är mjuka. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål. Smaka av och tillsätt ev. mera kryddor. 



Oven-Roasted Carrots with Lemon Sauce

carrots, peeled and cut into smaller pieces
oil
salt

Sauce:
1 dl quark
2 tbsp mayonnaise
2 tsp mustard
0.5-1 tsp finely grated lemon peel
2 tbsp fresh parsley
salt
black pepper

Put the carrots in an oven-proof dish and pour on some oil and salt. Roast in 200 C oven for about 30 minutes or until soft. Mix all the ingredients for the sauce in a bowl. Taste the sauce and and add more spices if needed.