Det här är en maträtt som vi har kallat risotto, sedan min barndom. Egentligen är det ju inte risotto, men... Den innehåller vanligtvis ris, men för att variera mig använde jag den här gången blomkålsris. Det är blomkål som mixas i en matberedare tills den påminner om ris. Och jag kan berätta att den blev jättegod. Vill du inte använda blomkålsris tar du bara vanligt kokat ris. 

This is a dish we have called risotto, since my childhood. Actually it is not risotto, but ... It usually contains rice, but to vary myself, I this time used cauliflower rice. It is cauliflower that is mixed in a food processor until it resembles rice. And I can tell you that it was really good. If you do not want to use cauliflower rice, just use plain boiled rice.


Blomkålslåda med Béarnaisesås

500 g blomkålsris
200 g sojafärs
200 g majs-paprika-ärter
1 liten röd lök, hackad
vitlökspulver
paprikapulver
salt
svartpeppar

2 -3 dl béarnaisesås

Stek blomkålsris, sojafärs, majs-paprika-ärter och lök i en stekpanna. Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll blandningen i en ugnssäker form och toppa med béarnaisesås  Grädda i 175 C ugn i c 20 minuter. 



Cauliflower Casserole with Béarnaise Sauce

500 g cauliflower rice
200 g soy minced meat
200 g corn-pepper-peas
1 small red onion, chopped
garlic powder
paprika powder
salt
black pepper

2 -3 dl béarnaise sauce

Fry the cauliflower rice, soy minced meat, veggies and onion in a frying pan. Season with garlic powder, paprika powder, salt and black pepper. Pour the mixture into an ovenproof dish and top with béarnaise sauce. Bake in 175 C oven for 20 minutes.