This is a dish we have called risotto, since my childhood. Actually it is not risotto, but ... It usually contains rice, but to vary myself, I this time used cauliflower rice. It is cauliflower that is mixed in a food processor until it resembles rice. And I can tell you that it was really good. If you do not want to use cauliflower rice, just use plain boiled rice.
Blomkålslåda med Béarnaisesås
500 g blomkålsris
200 g sojafärs
200 g majs-paprika-ärter
1 liten röd lök, hackad
vitlökspulver
paprikapulver
salt
svartpeppar
2 -3 dl béarnaisesås
Stek blomkålsris, sojafärs, majs-paprika-ärter och lök i en stekpanna. Krydda med vitlökspulver, paprikapulver, salt och svartpeppar. Häll blandningen i en ugnssäker form och toppa med béarnaisesås Grädda i 175 C ugn i c 20 minuter.
Cauliflower Casserole with Béarnaise Sauce
500 g cauliflower rice
200 g soy minced meat
200 g corn-pepper-peas
1 small red onion, chopped
garlic powder
paprika powder
salt
black pepper
2 -3 dl béarnaise sauce
6 Comments
Mums så gott, älskar allt med blomkål:)
ReplyDeleteJa, blomkål är så gott!
DeleteVi kallade också en rätt för risotto som inte var "äkta". Det var med ris, köttfärs, majs och paprika. Ha en fin dag!
ReplyDeleteJa, precis så :)
DeleteSamma här! :) Men vi gratinerade inte vår variant.
ReplyDeleteBryn lök och färs i en stor stekgryta. Häll i ris, vatten och frysta ärtor-majs-paprika. Låt koka tills riset är klart. Krydda med curry och kinesisk soja. Ät! :) Jag var tonåring innan jag lärde mig att det där inte var riktig risotto :P
Det tycks vara flera som kallat denna version för risotto, hihi :) Ha en bra dag!
Delete