Glad andra advent! I dag firar vi med en kaka som innehåller sötpotatis och julkryddor. Mycket god och den är bakad utan ägg och mjölkprodukter. 

Happy second Sunday of Advent! Today we celebrate with a cake containing sweet potatoes and Christmas spices. Very good and it is baked without eggs and milk products.


Vegan Sweet Potato Spice Bundt Cake

1.5 dl sweet potato puree
45 g coconut oil
1.5 dl sugar
2.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp ginger
0.5 tsp cardamom
1/8 tsp cloves
1/8 tsp nutmeg
pinch of salt
1 dl almond milk
1 dl chocolate chips

Heat the oven to 175 C degrees. In a bowl, combine sweet potato puree and oil. Then add the dry ingredients and milk, mix until fully incorporated. Stir in chocolate chips. Spoon batter into a greased and floured bundt pan. Bake in the oven for 30-35 minutes or until a toothpick inserted in the center comes out clean. Let cool in the pan. 



Vegan Sötpotatis-Kryddkaka

1,5 dl sötpotatispuré
45 g kokosnötolja
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0.5 tsk kardemumma
1/8 tsk kryddnejlika
1/8 tsk muskotnöt
en nypa salt
1 dl mandelmjölk
1 dl chokladchips

Värm ugnen till 175 C grader. I en skål, blanda sötpotatispuré, olja och socker. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och mjölken och blanda. Blanda i chokladen. Häll smeten i en smord och mjölad sockerkaksform. Baka i ugnen i 30-35 minuter. Låt kakan svalna i formen.