Saftiga muffins gjorda på kikärtsspad istället för ägg och använder du även vegansmör/mjölkfritt margarin så får du veganska chokladmuffins. Mycket goda och muffinsen smakar inte kikärtor ifall du är rädd för det. Du märker inte att dessa är bakade utan ägg.

Moist muffins made on chickpea brine instead of eggs and if you also use vegan butter / milk-free margarine, you'll get vegan chocolate muffins. Very good and the muffins do not taste like chickpeas, in case you are afraid of that. You do not notice that these are baked without eggs.


Vegan Chokladmuffins
5 muffins

65 g vegansmör / mjölkfritt margarin, smält
2 msk mandelmjölk 
1 msk kikärtsspad
1 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
0,5 dl kokossocker
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g mörk choklad, hackad

Blanda det smälta smöret med mandelmjölk och kikärtsspad. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet. Rör ner chokladbitarna. Fördela smeten i 5 muffinsformar. Grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. 



Vegan Chocolate Muffins
5 muffins

65 g vegan butter / milk-free margarine, melted
2 tbsp almond milk
1 tbsp chickpea brine
1 1/4 dl wheat flour
0.5 dl white sugar
0.5 dl coconut sugar
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
a pinch of salt
50 g dark chocolate, chopped

Mix the melted butter with almond milk and chickpea brine. Add the dry ingredients and mix to a smooth batter. Stir in the chocolate pieces. Divide the batter into 5 muffin cups. Bake at 175 ° C for about 15 minutes.