Det här är en väldigt enkel och snabb maträtt, emn som är så otroligt god. Gillar man kål, tror jag att man även gillar denna rätt. Den påminner mycket om kållåda, men denna lagar man i en kastrull och utan ris. Ris kan man servera till om man så vill. 

This is a very simple and quick dish, which is incredibly good. If you like cabbage, I think you will also like this dish. It reminds a lot of cabbage stew, but this is done in a saucepan and without rice. Rice can be served on the side if desired.


Snabb Vitkålsgryta

1 msk röd lök, hackad
200 g vitkål, strimlad
150 g sojafärs
salt
svartpeppar
mejram
2-3 msk färskost

Stek lök och vitkål i en kastrull i ca 5 minuter. Tillsätt sojafärs, salt, svartpeppar, mejram och en skvätt vatten och låt koka i 15-20 minuter eller tills kålen är mjuk. Blanda sedan i färskost. Servera med lingon eller lingonsylt.



Quick Cabbage Stew

1 tbsp red onion, chopped
200 g cabbage, shredded
150 g minced soy meat
salt
black pepper
marjoram
2-3 tbsp cream cheese

Cook the onion and cabbage in a saucepan for about 5 minutes. Add minced soy meat, salt, black pepper, marjoram and a dash of water and cook for 15-20 minutes or until the cabbage is soft. Then mix in cream cheese. Serve with lingonberries or lingonberry jam.