Jag gillar såser som innehåller mycket grönsaker och i denna sås har jag ganska stora bitar, men man hackar grönsakerna så små som man själv vill :) Såsen smakar gott av curry!

I like sauces that contain a lot of vegetables and in this sauce I have quite big pieces, but you can chop the vegetables as tiny as you like :) The sauce tastes plenty of curry!



Kikärts-Grönsakssås med Curry

1 röd lök, hackad
3 dl blandade grönsaker (morot, paprika, sötpotatis, broccoli)
1 burk tomatkross med vitlök
1 burk kikärtor, sköljda
1-2 tsk currypasta
0,5 tsk currypulver
en nypa gurkmejapulver
en nypa ingefärapulver
salt
svartpeppar

Fräs lök och grönsaker i en kastrull med olja. Tillsätt tomatkross, kikärtor och kryddor och låt sjuda tills grönsakerna är mjuka, ca 20 minuter. Servera med kokt ris. 



Chickpea-Vegetable Sauce with Curry

1 red onion, chopped
3 dl mixed vegetables (carrot, bell pepper, sweet potato, broccoli)
1 can crushed tomato with garlic
1 can chickpeas, rinsed
1-2 tsp curry paste
0.5 tsp curry powder
a pinch of turmeric powder
a pinch of ginger powder
salt
black pepper

Stir-fry onion and vegetables in a saucepan with oil. Add tomatoes, chickpeas and spices and let simmer until the vegetables are soft, about 20 minutes. Serve with boiled rice.