Jag gillar att använda färskost i såser, för de ger en krämig sås och när man använder en smaksatt färskost ger den även en god smak. I denna sås har jag använt rostade ugnsgrönsaker, sojafärs och färskost med en smak av peppar. 

I like to use cream cheese in sauces, because they provide a creamy sauce and when using a flavored cream cheese it also gives a good taste. In this sauce I have used roasted oven vegetables, soy minced meat and cream cheese with a taste of pepper.


Pepprig Maletköttsås

200 g sojafärs
1 burk krossade tomater, Mutti
2 dl ugnsrostade grönsaker (paprika aubergine, röd lök)
100 g färskost med pepparsmak
salt
svartpeppar
paprikapulver

Stek färsen några minuter i en stekpanna och tillsätt sedan tomater och grönsaker och låt småkoka i 15 minuter. Blanda i färskost och kryddor. Servera med t.ex kokt potatis.



Peppery Minced Meat Sauce

200 g minced soy
1 can crushed tomatoes, Mutti
2 dl oven-roasted vegetables (bell pepper eggplant, red onion)
100 g  cream cheese with pepper flavor
salt
black pepper
paprika powder

Fry the “minced meat” for a few minutes in a frying pan and then add tomatoes and vegetables and  let simmer for 15 minutes. Mix in cream cheese and spices. Serve with boiled potatoes.