Nu när det är pumpatider blir det att vi äter det i olika former. Pumpa passar mycket bra i bakverk och gör bakverken så saftiga och goda. I denna kaka använde jag kryddorna kanel och ingefära, men vill man så passar det bra att använda pepparkakskrydda också.

Now that it's pumpkin season, we eat it in different forms. Pumpkin is great in baking and makes the baked goodies moist and yummy. In this cake I used the spices cinnamon and ginger, but you could also use gingerbread spices.  



Butternutpumpa Kaffekaka

2 dl butternutpumpa puré
2 små ägg
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
75 g smör, smält
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära

Smörj och mjöla en liten sockerkaksform. Smält smöret. Vispa ägg och socker fluffigt, blanda sedan i pumpapuré och smör. Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner dem i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i 175 C i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.



Butternut Squash Coffee Cake

2 dl butternut squash puree
2 small eggs
1 dl brown sugar
0.5 dl white sugar
75 g butter, melted
2 dl wheat flour
3/4 tsp baking powder
1.5 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground ginger

Grease and flour a small bundt cake pan. Melt the butter. Beat eggs and sugar fluffy, then mix in pumpkin squash puree and butter. Mix the dry ingredients and mix them into the egg mixture. Pour the batter into the pan and bake at 175 ° C for about 30 minutes. Let the cake cool.