Jag har sett på Instagram att både Victoria och Caroline bakat kanelbullar i långpanna. Väldigt fiffigt och enkelt och bullarna blir så saftiga och goda. 

I have seen on Instagram that both Victoria and Caroline have baked cinnamon buns in a baking pan. Very clever and easy and the cinnamon buns are so moist and good.


Kanelbullar i Långpanna

2,5 dl mjölk, 42 C
11 g torrjät (1 påse)
1 dl strösocker
0,5 msk kardemumma
0,5 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl eller tills degen släpper från kanterna
50 g smör, rumsvarmt

Fyllning:
100 g naturell philadelphiaost
50 g smör, rumsvarmt
1,5 msk malen kanel
3/4 dl strösocker

Häll mjölken i bunken till din assistent. Blanda i jästen och tillsätt strösocker, kardemumma och salt. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa i 1,5 h. Blanda alla ingredienser till fyllningen.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Kavla degen till en rektangel. Bred på fyllningen och vik en tredjedel av degen mot mitten från kortsidan och sedan vik över andra kanten över hela. Kavla ut degen en aning och klipp massor med jack i degen och stansa/skär till sist ut lagom stora bullar. Tryck ner ända ner till botten av plåten. 

Låt bullarna jäsa ca 30 minuter, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter på 200 C grader. Håll koll på bullarna mot slutet, alla ugnar är olika. 



Cinnamon Buns in a Pan

2.5 dl milk, 42 ​​° C
11 g dry yeast (1 sachet)
1 dl sugar
0.5 tbsp cardamom
0.5 tsp salt
about 6 dl wheat flour or until the dough releases from the edges
50 g butter, room temp.

Filling:
100 g philadelphia creme cheese
50 g butter, room temp.
1.5 tbsp ground cinnamon
3/4 dl sugar

Pour the milk in the bowl of your kitchen assistant. Mix in the yeast and add sugar, cardamom and salt. Add the butter in pieces and work the wheat flour a little at a time until the dough releases from the edges of the bowl. Allow the dough to rise for 1.5 hours. Stir together all the ingredients for the filling. 

Put the dough onto a floured surface. Roll the dough into a rectangle. Spread on the filling and then fold one third of the dough towards the center from the short side and then fold over the other side. Roll the dough slightly and cut a lot of jacks into the dough and finally cut out some big buns with a knife or a square cookie cutter.

Let the buns rise 30 minutes, brush with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake in the lower part of the oven for about 20 minutes at 200 degrees C. Keep track of the buns towards the end, all ovens are different.