Enkla vegetariska biffar med få ingredienser. Och snabblagade är de också. Perfekt eller hur?

Easy vegetarian patties with a few ingredients. And they are quick-made too. Perfect or what?


Svarta Bönor Burgare
4 burgare

3 dl kokta svarta bönor, sköljda
1 msk finhackad rödlök
1/4 tsk salt
1/4 tsk spiskummin
1/4 tsk vitlökspulver
en nypa cayennepulver
en nypa svartpeppar
hackad färsk persilja efter smak

Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer. Blandningen behöver inte vara helt slät, så lämna gärna några bönor hela/halva. Forma smeten till biffar och lägg dem på en plåt klädd med oljat bakplåtspapper. Grädda dem i 175 C i ca 20 minuter. 



Black Bean Burgers
4 burgers

3 dl cooked black beans, rinsed
1 tbsp of finely chopped red onions
1/4 tsp salt
1/4 tsp ground cumin
1/4 tsp garlic powder
a pinch of cayenne powder
a pinch of black pepper
chopped fresh parsley to taste

Put all the ingredients in a bowl and mix with a hand held mixer. The mixture does not have to be completely smooth, so leave a few beans whole / half. Form the batter into burgers and place them on a baking sheet lined with oiled baking paper. Bake the burgers at 175 C for about 20 minutes.