Äppelkaka är ett måste på hösten och den här gången bakade jag en version utan ägg och mjölkprodukter. Mycket god och vill man kan man servera glass eller vispad kokosgrädde till.

Apple cake is a must in the fall and this time I baked a version without egg and milk products. Very good and you can serve it with ice cream or whipped coconut cream.


Vegan Äppelkaka

1,5 dl vetemjöl 
3/4 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
35 g margarin eller vegan smör, smält
3/4 dl mandelmjölk 
1 äpple, halva rivet och halva i klyftor
pärlsocker

Rör ihop de torra ingredienserna. Blanda i mjölk, smält smör och ett halvt rivet äpple. Rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad liten brödform.Tryck ner äppelklyftorna i smeten. Strö på pärlsocker. Grädda i 20 minuter i 175 grader C.



Vegan Apple Cake

1.5 dl flour
3/4 dl brown sugar
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
35 g margarine or vegan butter, melted
3/4 dl almond milk
1 apple, one half grated and the other half in wedges
pearl sugar

Stir together the dry ingredients. Mix in milk, melted butter and grated apple. Stir together to a smooth batter. Pour the batter into a greased and floured small bread pan. Top with apple wedges and pearl sugar. Bake for 20 minutes at 175 degrees C.