Hur gott är inte äggsås? Det är en barndomsfavorit och jag minns att jag som barn gillade att ha ketchup på såsen :) Nu var det ett bra tag sedan jag gjorde såsen, varför så vet jag inte. Nu gjorde jag den och åh vad gott det är. Får nog ta och laga den snart igen.

How good is not egg sauce? It's a childhood favorite and I remember that as a child I liked to have ketchup on the sauce :) Now it's been a good while since I made the sauce, why I do not know. And now I have made it and o'boy it's good. I may make it soon again.


Äggsås

30 g smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 kokta ägg, hackade
salt, efter smak
dill

Smält smöret i en kastrull. Vispa i mjölet. Blanda i hälften av mjölken och låt såsen tjocka till. Blanda i resten av mjölken och låt sjuda i 5-10 minuter. Blanda i äggen, salt  och dill efter smak. 



Egg Sauce

30 g butter
2 tbsp wheat flour
3 dl milk
2 cooked eggs, chopped
salt, to taste
dill

Melt the butter in a saucepan. Whisk in the flour. Stir in half of the milk and allow the sauce to thicken. Mix in the rest of the milk and let simmer for 5-10 minutes. Mix in the eggs, salt and dill to taste.