Bröd är något jag tycker väldigt mycket om och att fylla bröd med godsaker till burgare gör mig glad. I denna baguette har jag sallad, tomat, gurka, tofu och en sås gjord på kvarg, majonnäs och kryddor. Enkelt, men gott.

Bread is something I like very much and stuffing the bread with goodies to make a burger makes me happy. In this baguette I have lettuce, tomato, cucumber, tofu and a sauce made of quark, mayonnaise and spices. Simple but good.


Tofu Burgers, inspiration from here 

200 g tofu, sliced into four pieces

Marinade:
2 tbsp soy sauce
1 tbsp olive oil
1 tbsp sriracha
0.5 tbsp date syrup
1/4 tsp garlic powder

Put all the marinade ingredients in a ziplock bag. Place the tofu pieces in the bag and rotate a few times to coat with the marinade. Refrigerate for at least 30 minutes but preferably longer. Heat a skillet and fry the tofu on both sides until golden brown. 




200 g tofu, skivad i fyra bitar

Marinad:
2 msk sojasås
1 msk olivolja
1 msk sriracha
0,5 msk dadelsirap
1/4 tsk vitlökspulver

Lägg alla marinad ingredienser i en ziplock påse. Lägg tofubitarna i påsen och skaka några gånger för att få marinade på alla bitar. Kyl i minst 30 minuter men helst längre. Värm en stekpanna och stek tofu på båda sidor tills de är gyllenbruna.