Det här är en väldigt god kaka med bär och vit choklad. Jag gräddade min kaka en kortare stund för jag gillar när kakor är kladdiga. Men vill man inte ha den kladdig, då gräddar man den bara längre. Receptet hittade jag här.  

This is a very good cake with berries and white chocolate. I baked my cake for a shorter while because I like when cakes are sticky. But if you do not want it sticky, then you'll just bake it for longer. I found the recipe here.



Bär-Vit Chokladsmulkaka

Botten:
100 g smör, smält
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl hallon
1 dl blåbär
100 g vit choklad, hackad

Smulor:
50 gram smör
1 dl vetemjöl
2 msk socker

Smörj och mjöla en form (ca 22 cm i diameter). Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Häll smeten i formen, lägg på bären och vit choklad. Blanda ihop ingredienserna till smulorna och lägg dem sedan över bären och chokladen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter. Låt kakan svalna. Servera gärna med vaniljglass.




Berry & White Chocolate Crumb Cake

Crust:
100 g butter, melted
2 dl sugar
2 eggs
2 dl flour
1 tsp baking powder

Filling:
1 dl raspberries
1 dl blueberries
100 g white chocolate, chopped

crumbs:
50 g butter
1 dl wheat flour
2 tbsp sugar

Grease and flour a cake pan (about 22 cm in diameter). Mix all the ingredients for the crust. Pour the batter into the pan. Put on the berries and white chocolate. Mix the ingredients for the crumbs and top the cake with it. Bake in the lower part of the oven at 175 degrees C for about 30-35 minutes. Let the cake cool. Serve with vanilla ice cream.