Saturday, June 2, 2018

Rhubarb Compote

I veckan kom det ett paket på posten från Finland, innehållande bl.a rabarber :) Tack mamma och pappa! Jag tycker jättemycket om rabarber och jag gjorde genast en kompott. Så otroligt gott och enkelt att laga. Passar bra till yoghurt, gröt och i bakverk. 

This week I received a package from Finland, including rhubarb :) Thank you mom and dad! I really like rhubarb and I immediately made a compote. So incredibly good and easy to make. The compote is delicious served with  yogurt, porridge and in pastries.


Rabarberkompott 

400 g rabarber
kokossocker efter smak
kanel och kardemumma, valbart

Skala och skiva rabarbern. Lägg den tillsammans med kokossocker i en kastrull och låt koka tills rabarbern är mjuk. Smaka av och tillsätt ev. mera socker.


Rhubarb Compote

400 g rhubarb
coconut sugar to taste
cinnamon and cardamom, optional

Peel and slice the rhubarb. Put it together with coconut sugar in a saucepan and let boil until the rhubarb is soft. Taste and add more sugar if needed.

4 comments:

  1. Så fint att du fick rabarb:) Har ni inte rabarb i Holland, här hittar jag rabarb på torget.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, det finns att få här också. Men mamma ville ändå skicka finsk :)

      Delete