Thursday, June 14, 2018

Chickpea Patties

Goda och snabblagade biffar som görs på kikärtor. Krydda enligt din smak, jag använde vitlök, paprika och persilja, men experimentera gärna med smaksättning. Jag tycker om persilja i biffar, men man kan också bra använda t.ex. basilika eller oregano. 

Good and quick-made patties made on chickpeas. Season to your taste, I used garlic, paprika and parsley, but you can experiment with flavoring. I like parsley in patties, but you can also use, for example basil or oregano.


Kikärtsbiffar

1 burk kikärtor
1 msk rödlök, hackad
1/4 tsk salt
1/4 tsk paprikapulver
1/8 tsk vitlökspulver
2 msk persilja

Sila och skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer till en smet. Forma 2 större eller 4 mindre biffar av smeten. Lägg biffarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i 175 C i ca 20-25 minuter.




Chickpea Patties

1 can chickpeas
1 tbsp red onion, chopped
1/4 tsp salt
1/4 tsp paprika powder
1/8 tsp garlic powder
2 tbsp parsley

Rinse the chickpeas. Put all ingredients in a bowl, and mix with a hand held mixer to a batter. Shape the batter into 2 larger or 4 smaller patties. Place the patties on a baking sheet lined with baking paper. Bake them at 175 C for about 20-25 minutes.


No comments:

Post a Comment