Goda och snabblagade biffar som görs på kikärtor. Krydda enligt din smak, jag använde vitlök, paprika och persilja, men experimentera gärna med smaksättning. Jag tycker om persilja i biffar, men man kan också bra använda t.ex. basilika eller oregano. 

Good and quick-made patties made on chickpeas. Season to your taste, I used garlic, paprika and parsley, but you can experiment with flavoring. I like parsley in patties, but you can also use, for example basil or oregano.


Kikärtsbiffar

1 burk kikärtor
1 msk rödlök, hackad
1/4 tsk salt
1/4 tsk paprikapulver
1/8 tsk vitlökspulver
2 msk persilja

Sila och skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer till en smet. Forma 2 större eller 4 mindre biffar av smeten. Lägg biffarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda dem i 175 C i ca 20-25 minuter.




Chickpea Patties

1 can chickpeas
1 tbsp red onion, chopped
1/4 tsp salt
1/4 tsp paprika powder
1/8 tsp garlic powder
2 tbsp parsley

Rinse the chickpeas. Put all ingredients in a bowl, and mix with a hand held mixer to a batter. Shape the batter into 2 larger or 4 smaller patties. Place the patties on a baking sheet lined with baking paper. Bake them at 175 C for about 20-25 minutes.