Det här är en paj som påminner till smak om friterade bananer. Hur gott är inte det! Receptet hittade jag här. Min paj är brunare, vilket beror på att jag använde kokossocker och dadelsirap.

This is a pie reminiscent of fried bananas. How good is that? I found the recipe hereMy pie is darker in colour, which is because I used coconut sugar and date syrup.


Bananpaj

1 stor banan, skivad
0,5 dl kokossocker
0,5 dl vetemjöl
35 g smör, mjukt
1,5 msk dadelsirap

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda ihop socker, mjöl och smör i en skål. Tillsätt sirap och blanda till en smet. Lägg bananskivorna i en pajform och bred ut smeten ovanpå. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter, tills pajen har fått färg. Servera pajen varm med vaniljglass.



Banana Pie

1 large banana, sliced
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl wheat flour
35 g butter, soft
1.5 tbsp date syrup

Turn on the oven at 200 C degrees. Stir together sugar, flour and butter in a bowl. Add the syrup and mix to a batter. Put the banana slices in a baking pan and spread the batter on top. Bake in the oven for about 15-20 minutes. Serve the pie warm with vanilla ice cream.