Thursday, April 5, 2018

Lentil Stew

Dagens recept är en linsgryta med smak av curry och vitlök. Jag använder mig av röda linser, vilka inte behöver en lång koktid. Grytan passar bra att servera med ris och en fräsch sallad. 

Today's recipe is a lentil stew with taste of curry and garlic. I used red lentils, which do not require a long cooking time. The stew is great for serving with rice and a fresh salad.


Linsgryta

1 gul lök, hackad
1 paprika, hackad
2 dl torkade röda linser, sköljda
1 burk krossade tomater (400 gram)
2-3 dl vatten
1-2 tsk curry
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

Stek lök och paprika i olja några minuter. Tillsätt linser, krossade tomater och  2 dl vatten. Låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Krydda med curry, vitlökspulver, salt och svartpeppar. 



Lentil Stew

1 yellow onion, chopped
1 bell pepper, chopped
2 dl dried red lentils, rinsed
1 can of crushed tomatoes (400 grams)
2-3 dl water
1-2 tsp curry
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper

Fry onion and peppers in oil for a few minutes. Add lentils, crushed tomatoes and 2 dl water. Allow to simmer for 20 minutes. Add water if necessary. Season with curry, garlic powder, salt and black pepper.

2 comments: