Makaronilåda är en vardagsrätt som är enkel att laga och mycket god. Och man kan variera grönsakerna och istället för en vanlig äggstanning kan man blanda i färskost som tillför krämighet till maträtten. 

Macaroni casserole is a simple and easy-to-cook dish. And you can vary the vegetables and instead of only using eggs and milk you can mix in cream cheese that makes it more creamy.



Enkel Makaronilåda

400 g grönsaker (lök, vitlök, purjo, paprika, zucchini, morot)
5 dl kokt makaroni
2 dl mjölk
2 ägg
50 g färskost, smaksatt
2 tsk blandade örter
0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
en nypa svartpeppar

Blanda grönsaker och makaroni i en ugnsfast form. I en skål blanda mjölk, ägg, färskost och kryddor. Häll äggblandningen på makaronerna och grädda i 200 C i ca 30 minuter.




Easy Macaroni Casserole

400 g vegetables (onion, garlic, leek, paprika, zucchini, carrot)
5 dl cooked macaroni
2 dl milk
2 eggs
50 g cream cheese, flavoured
2 tsp mixed herbs
0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
pinch of black pepper

Mix vegetables and macaroni in a oven-proof form. Mix in a bowl milk, eggs, cream cheese and spices. Pour egg mixture on macaroni and bake at 200 ° C for about 30 minutes.