Friday, February 2, 2018

Leek & Potato Soup

En len soppa med potatis och purjolök. Potatis har en så mild smak att jag tycker man skall krydda denna soppa ordentligt. Servera soppan med t.ex grynost eller färskost. 

A smooth soup with potato and leek. Potatoes have such a mild taste that I think you should season this soup properly. Serve the soup with, for example, cottage cheese or cream cheese.


Purjolök & Potatissoppa

500 g potatis, skalad och tärnad
250 purjolök. hackad fint
1 buljongtärning
vatten
100 g philadelphiaost eller annan färskost
salt
svartpeppar

Koka potatis och purjolök i vatten med buljongtärning tills mjuka. Häll ev. bort lite av vattnet och mixa soppan slät. Blanda i färskost och krydda med salt och svartpeppar.



Leek & Potato Soup

500 g potatoes, peeled and chopped
250 leek, chopped finely
1 broth cube
water
100 g philadelphia cheese or other cream cheese
salt
black pepper

Boil potato and leek in water with broth until soft. Remove some of the water and mix the soup smooth. Stir in cream cheese and season with salt and black pepper.

No comments:

Post a Comment