Sunday, February 11, 2018

Chickpea Stew with Coconut and Curry

Det här är en typ av sås jag gillar mycket. Såsen består av mycket grönsaker, kikärtor, och har en god smak av kokosmjölken och currypastan. Jag serverade såsen med kokt quinoa. 

This is a kind of sauce I like a lot. The sauce consists of a lot of vegetables, chickpeas, and has a good taste of coconut milk and curry paste. I served the sauce with quinoa.


Kikärtsgryta med Kokos och Curry

1 gul lök, hackad
1 morot i stavar
15 cm zucchini, tärnad
1 dl vitkål, strimlad
1 msk olja
1 burk kikärtor
2,5 dl kokosmjölk
1 tsk röd currypasta
salt 
svartpeppar

Fräs lök, morot, zucchini och kål i oljan i några minuter. Tillsätt kikärtor, kokosmjölk och röd curry pasta, rör om. Låt sjuda i 15 minuter. Krydda efter smak. 



Chickpea Stew with Coconut and Curry

1 yellow onion, chopped
1 carrot, shredded
15 cm zucchini, diced
1 dl white cabbage, shredded
1 tbsp oil
1 can of chickpeas
2.5 dl coconut milk
1 tsp red curry paste
salt
black pepper

Fry the onion, carrot, zucchini and cabbage in the oil for a few minutes. Add chickpeas, coconut milk and red curry paste, stir. Allow to simmer for 15 minutes. Season to taste.

2 comments: