En krämigt god spenatsoppa smakar väldigt gott på en kylig vinterdag. Jag valde att inte mixa soppan slät, men det kan man göra om man vill. Vill man att soppan är lösare tillsätter man mera grädde eller vatten. 

A creamy delicious spinach soup tastes very good on a chilly winter day. I chose not to mix the soup smooth, but you can do it if you want. If you want the soup to be looser, add more cream or water.



Spenatsoppa

450 g fryst spenat
1 röd lök, hackad
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
salt
en nypa muskotnöt
en nypa svartpeppar

Lägg spenat och lök i en kastrull. Häll på vatten och buljongtärning, låt koka i 15 minuter. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och låt sjuda i 5 minuter. Soppan kan ätas som sådan eller mixas slät. 



Spinach Soup

450 g frozen spinach
1 red onion, chopped
6 dl water
1 vegetable broth cube
2 dl cream
salt
a pinch of nutmeg
a pinch of black pepper

Put spinach and onion in a saucepan. Add water and broth cube, cook for 15 minutes. Then add all other ingredients and let simmer for 5 minutes. The soup can be eaten as such or mixed smooth.