Jag såg detta spännande recept här. Brödet innehåller hummus och tahini och är glutenfritt. Jag var bara tvungen att baka det. Man smakar inte så mycket av själva hummusen, mera bovetemjölet med sin jordiga smak. Ett annorlunda och roligt bröd.  

I saw this exciting recipe here. The bread contains hummus and tahini and is gluten-free. I just had to bake it. You do not taste so much of hummus, more the taste of buckwheat flour with its earthy taste. A different and fun bread.


Gluten-free Hummus Buckwheat Bread

7 dl buckwheat flour
1 tbsp baking soda (I used baking powder)
3 dl water
1.8 dl plain hummus
1 dl tahini
a pinch of salt
pumpkin seeds, for garnish on top

Combine all the ingredients in a bowl, and mix well with a spatula. Transfer the dough to a pan prepared with baking paper. Top the bread with pumpkin seeds. Cover the pan with aluminum foil and bake for 55 minutes at 200°C.



Glutenfritt Hummus Bovetebröd

7 dl bovetemjöl
1 msk bikarbonat (jag använde bakpulver)
3 dl vatten
1,8 dl hummus
1 dl tahini
en nypa salt
pumpafrön, för garnering på toppen

Kombinera alla ingredienser i en skål och blanda bra med en spatel. Häll degen i en brödform klädd med bakpapper. Toppa brödet med pumpafrön. Lägg aluminiumfolie på och baka i 55 minuter i 200 ° C.