När vi senast var i Finland köpte jag med mig en burk kolasås. Såsen fick åka ner i denna kexsmet. Resultatet blev lyckat och kexen blev både knapriga och sega men en god smak av kola. Mums!

When we last visited Finland, I bought caramel sauce. The sauce was used in this cookie batter. The result was successful and the cookies became both crispy and fudgy and had a good taste of caramel. Yum!



Kolasåssnittar

200 g smör, mjukt
1,5 dl kokossocker 
2 dl färdig kolasås 
6 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 

Värm ugnen till 200 C grader. Rör ihop smör och socker. Blanda i kolasås och de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg. Rulla degen ut till en längd och platta till den något. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter, tills den fått fin färg. Skär i snitt medan den är ljum och låt svalna helt.



Caramel Sauce Cookies

200 g butter, soft 
1.5 dl coconut sugar 
2 dl caramel sauce
6 dl wheat flour 
2 tsp baking powder

Heat the oven to 200 degrees C. Stir together butter and sugar. Mix in caramel sauce and the dry ingredients. Form the dough to a length and flatten it to slightly. Bake in the oven for about 15 minutes until it has a nice color. Cut into slices while it is lukewarm and allow to cool completely.