Har man inte tid att göra vanliga pepparkakor som skall kavlas rekommenderar jag laga skurna pepparkakor. Knapriga och väldigt goda pepparkakor. Jag valde den här gången att tillsätta lingonpulver i degen, men man smakar det inte så mycket. Eventuellt kunde man använda mera än 1 matsked som jag gjorde.  

If you do not have the time to make regular gingerbread, I recommend making these sliced gingerbread cookies. Crispy and very yummy cookies. I chose this time to add lingonberry powder to the dough, but you do not taste it that much. Possibly you could use more than 1 tablespoon as I did.


Skurna pepparkakor med Lingon
ca 70 st

200 g smör 
2 dl strösocker 
1 dl dadelsirap 
3 tsk kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk mald nejlika
1 tsk bikarbonat 
6 dl vetemjöl
1,5 dl hackad sötmandel 
1 msk lingonpulver

Rör ihop smör, socker, sirap och kryddor. Tillsätt bikarbonat, blandat med mjöl, mandel och  lingonpulver. Dela degen i två bitar och forma två fyrkantiga längder. Linda in dem i plastfolie och låt vila i kylen en timme. Skär deglängderna i tunna skivor och grädda i 200 °C i 12 minuter.



Sliced Gingerbread Cookies with Lingonberry
about 70 pieces

200 g butter 
2 dl sugar 
1 dl date syrup
3 tsp cinnamon
2 tsp ground ginger 
2 tsp ground cloves
1 tsp baking soda
6 dl wheat flour
1,5 dl almond flakes
1 tbsp lingonberry powder

Stir together butter, sugar, syrup and spices. Add flour, baking soda, almond and lingonberry powder. Divide the dough into two pieces and shape two round lengths. Wrap them in plastic foil and allow to rest for one hour in the fridge. Cut the lengths into thin slices and bake at 200 ° C for 12 minutes.