Friday, December 15, 2017

Roasted Cauliflower Soup

Dagens soppa har en smak av grönsaker och curry. För att göra den lite krämigare tillsatte jag kokosmjölk. Värmande och gott! Önskar dig en fin dag och start på helgen.

Today's soup has a taste of vegetables and curry. To make it a bit creamier I added coconut milk. Warming and good! I wish you a lovely day!


Rostad Blomkålssoppa

0,5 blomkålshuvud, buketter
2 stora morötter, skalade och skivade
2 stora potatisar, skalade och delade
1 röd lök, skalad och delad
grönsaksbuljong, så mycket att det täcker grönsakerna
1 dl kokosmjölk
1 tsk curry
salt
svartpeppar

Lägg blomkålsbuketterna på en plåt och ringla över olja och strö på salt. Rosta dem i 200 C ugn i ca 30 minuter. Koka morot, potatis och lök i buljong tills mjuka. Lägg i blomkålen och mixa soppan slät. Blanda i kokosmjölk, curry salt och svartpeppar. 



Roasted Cauliflower Soup

0.5 cauliflower head, florets
2 large carrots, peeled and sliced
2 large potatoes, peeled and divided
1 red onion, peeled and divided
vegetable broth, so much that it covers the vegetables
1 dl coconut milk
1 tsp curry
salt
black pepper

Place the cauliflower florets on a baking sheet and drizzle over oil and sprinkle with salt. Roast them in a 200C oven for about 30 minutes. Boil carrot, potato and onions in broth until soft. Add the cauliflower and mix the soup smooth. Mix in coconut milk, curry salt and black pepper.

2 comments:

  1. Härlig färg i din soppa. Blomkålssoppa är så gott,men säkert ännu bättre med rostad blomkål.

    ReplyDelete