Gör du själv godis till jul? Jag lagar några sorter, men förut har gjort många olika sorter. Men jag tycker att en eller två sorter räcker, för man har så mycket annat gott man också äter på julen. Receptet på dessa goda lakritstryfflar hittade jag hos Jenny

Do you make candy for Christmas? I make some varieties, but have earlier years made many different varieties. But I think one or two varieties are enough, because you have so much more yummy things to eat at Christmas. The recipe for these delicious licorice truffles comes from Jenny.


Lakritstryffel

200 g choklad med lakritssmak (Lidl)
0,5 dl grädde
1 msk smör

Garnering: kakao eller lakritspulver

Värm upp grädden tills den är varm, inte kokande. Bryt ner chokladen och rör tills den har smält, rör ner smör och rör tills den är blank. Ställ blandningen i kylen tills det går att forma kulor av den. Rulla sedan i kakao. 



Licorice Truffles

200 g chopped licorice chocolate (Lidl)
0.5 dl heavy cream
1 tbsp butter

Roll in: cocoa powder or licorice powder

Heat the cream until it is hot, not boiling. Add the chocolate and stir until it has melted, then stir in butter. Put the mixture in the fridge until it can be shipped into balla. Then roll them in cocoa.