Sunday, December 3, 2017

Christmas Cake Squares

Glad första Advent! Jag har bakat kakrutor med smak av jul. Jag toppade kakan med en mycket god frosting av speculoos-smör och mascarpone. Nu är det inte lång tid till jul. 

Happy first Sunday of Advent. I have baked cake squares with taste of Christmas. I topped the cake with a very good frosting made of speculoos butter and mascarpone. 



Kakrutor till Jul

2 ägg
1 1/4 dl socker
100 g smör, smält
0,5 dl dadelsirap
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk nejlika
0,5 tsk ingefära

frosting
110 g mascarpone
50 g speculoos-smör

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i smör och sirap. Ha sedan i de torra ingredienserna och blanda tills slät. Häll smeten i en form (20 cm x 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 175 C i ca 25-30 minuter. Låt svalna.  För frostingen, vispa ihop mascarpone och speculoos-smör och bre på kakan. 



Christmas Cake Squares

2 eggs
1 1/4 dl sugar
100 g butter, melted
0.5 dl date syrup
2.5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp clove
0.5 tsp ginger

Frosting
110 g mascarpone
50 g speculoos butter

Beat eggs and sugar fluffy. Mix in butter and syrup. Then add in the dry ingredients and mix until smooth. Pour the batter into a (20 cm x 20 cm) pan lined with parchment paper. Bake the cake at 175 C for about 25-30 minutes. Let cool. For the frosting, whisk together mascarpone and speculoos butter and spread on the cake.

6 comments:

  1. Glad första advent kväll: Så god din kaka ser ut, med härliga kryddor:)

    ReplyDelete
  2. Men så gott! Fick googla på det där smöret och kom då till din sida från 2013. En läsare tipsade då om Annas lantkakor som ett substitut. Kan komma ihåg för framtiden.

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack. Ja, och lotuskex eller bastogne :)

      Delete
  3. Åååh, den där skulle jag gärna ta en tugga ur!

    ReplyDelete