Jordnötter och choklad i en kaka, ja det blir väldigt gott. Jag hade min kaka inne lite för länge i ugnen för att den blev lite smulig. Men det påverkar verkligen inte smaken. Kakan blev jättegod. 

Peanuts and chocolate in a cake, yes it will be very good. I had my cake a little bit too long in the oven because it became a bit crumbly. But that does not affect the taste. The cake was very delicious.


Choklad-Jordnötskaka

100 g mörk choklad
75 g smör
2 ägg
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl saltade jordnötter
  
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Låt svalna i 5 minuter. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i vetemjöl, bakpulver, saltade jordnötter och chokladblandningen. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakform (16 cm). Grädda i 175 C i ca. 35 minuter. Låt svalna. Dekorera med smält choklad och jordnötter. 



Chocolate Peanut Cake

100 g dark chocolate
75 g butter
2 eggs
1 dl sugar
1.5 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1 dl salted peanuts

Chop the chocolate and melt it with the butter in a saucepan. Allow to cool for 5 minutes. Beat eggs and sugar fluffy. Mix in wheat flour, baking powder, salted peanuts and chocolate mixture. Pour the batter into a baking pan lined with parchment paper (16 cm). Bake at 175 C for approx. 35 minutes. Let cool. Decorate with melted chocolate and peanuts.