Friday, November 10, 2017

Bell Pepper-Red Lentil Soup

Purésoppor går att variera i all oändlighet och här är min senaste kreation. En soppa med ugnsrostad paprika och linser. Värmande och otroligt gott. Servera gärna bröd till. 

Puree soups can be made with different ingredients and this is my latest creation. A soup with oven roasted peppers and lentils. Warming and incredibly good. Serve some bread with the soup and you're good to go.



Paprika-Röda Linsersoppa

3 paprikor
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 dl röda linser, sköljda
5 dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
sambal oelek

Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en oljad plåt och rosta dem i 200 C ugn tills de är mjuka och skalet fått färg. Dra av skalen.
Stek lök och vitlök mjuka i kokosolja i en kastrull. Blanda sedan i paprika, linser och buljong. Låt sjuda i ca 20 minuter. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av soppan med salt, peppar och sambal oelek. 



Bell Pepper-Red Lentil Soup

3 bell peppers
1 red onion
1 garlic clove
1 dl red lentils, rinsed
5 dl vegetable broth
salt
black pepper
sambal oelek

Divide and remove the seeds from the peppers. Place them cut side down on an oiled baking sheet and roast them at 200 ° C until they are soft and the skin is charred. Peel off the skin.

Fry the onion and garlic soft in coconut oil in a saucepan. Then add peppers, lentils and broth. Allow to simmer for about 20 minutes. Mix the soup smoothly with a hand held mixer. Season the soup with salt, pepper and sambal oelek.

No comments:

Post a Comment