Sunday, October 15, 2017

Vegan Carrot Flatbread

Tunnbröd är enkla att laga då de inte innehåller jäst och således inte behöver jäsa. De här bröden kan man bra göra till frukost på helgen då man har mera tid att fixa frukost.

Flatbread is easy to make because they do not contain yeast and thus do not need time to rise. These breads are good for breakfast at the weekend as you have more time to make breakfast.


Vegan Morotstunnbröd

2 dl fullkornsmjöl
2 dl havregryn
2 msk pumpafrön
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl havremjölk
2 msk olja
2 dl fint riven morot

Blanda alla ingredienser i en skål. Klicka ut 6 st högar med smet på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta dem en aning. Grädda i 200 C ugn i ca 15 minuter.



Vegan Carrot Flatbread

2 dl whole grain flour
2 dl oats
2 tbsp pumpkin seeds
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp salt
2 dl oat milk
2 tbsp oil
2 dl finely chopped carrot

Mix all the ingredients in a bowl. Put  6 dollops of batter on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them a little. Bake in a 200 C oven for about 15 minutes.

4 comments: