Vilken smaksensation! Te i kaffekaka, vilken genialisk idé. Jag använde mig av det smakrika  earl grey teet och jag rekommenderar att använda ett te med mycket smak. Den här kakan blev så otroligt god och just att den faktiskt smakar te är det bästa. Ofta kan smaker försvinna i bakverk, men inte i denna. Jag är så glad att den blev så här god. 

What a taste sensation! Tea in a coffee cake, what a brilliant idea. I used the tasteful earl grey tea and I recommend using a tea with a lot of flavor. This cake was so amazing and just that it actually tastes tea is the best. Often, flavors can disappear in baked goodies, but not in this one. I'm so glad it turned out so delicious.


Earl Grey Tekaka

75 g smör, mjukt
1 dl socker
2 msk honung
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl vatten + 2 tsk earl grey löste

Börja med att koka upp 3/4 dl vatten och ha i 2 tsk löste. 
Vispa smör, socker och honung. Vispa i ett ägg i taget. Blanda i mjöl, bakpulver och 0,5 dl te. Blanda även i tebladen i smeten. Häll smeten i en smord och mjölad bakform. Grädda kakan i 175 C i ca 35 minuter. 

Om man vill kan man göra en glasyr av teet som blev över genom att blanda en del av det med florsocker. 



Earl Grey Tea Cake

75 g butter, soft
1 dl sugar
2 tbsp honey
2 eggs
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
3/4 dl water + 2 tsp earl grey loose tea

Start by boiling 3/4 dl of water and add in 2 teaspoons of loose tea.
Whisk butter, sugar and honey. Beat in one egg at a time. Mix in flour, baking powder and 0.5 dl tea. Also mix in the tea leaves in the batter. Pour the batter into a greased and floured baking pan. Bake the cake at 175 C for about 35 minutes.

If you like, you can make a frosting of the remaining tea together with icing sugar.