Wednesday, October 11, 2017

Carrot Bundt Cake

Jag var sugen på kryddkaka och då kom jag på idén att tillsätta riven morot i smeten. Kakan blir så saftig och god. Jag gjorde en topping på färskost, smör och florsocker, men det behövs nog inte. Kakan är väldigt god i sig själv. 

I was craving spice cake and then I came up with the idea of adding grated carrot to the batter. The cake turned out so moist and good. I made a topping on cream cheese, butter and icing sugar, but it is not necessary. The cake is very delicious in itself.


Morot-Kryddkaka

100 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/4 tsk ingefära
en nypa muskot
2 dl fint riven morot
0,5 dl mjölk

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt äggen och vispa. Blanda i de torra ingredienserna och till sist rör ner morot och mjölk. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 30 minuter. 



Carrot Bundt Cake

100 g butter, soft
1.5 dl sugar sugar
2 eggs
2 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
1/4 tsp ginger
a pinch of nutmeg
2 dl finely grated carrot
0.5 dl milk

Beat the butter and sugar fluffy. Add the eggs and whisk. Mix in the dry ingredients and finally stir the carrot and milk. Pour the batter into a greased and floured baking pan and bake at 175 C for about 30 minutes.

2 comments: