Thursday, October 12, 2017

Buns with Apple

Att tillsätta ett rivet äpple i bröddegen gör dem extra saftiga. Har du testat? Man smakar inte så mycket äpplet, men det ger lite sötma till bröden. 

Adding a grated apple to the bread dough makes them extra moist. Have you tried? You do not taste the apple very much, but it gives a little sweetness to the bread.



Semlor med Äpple

2,5 dl vatten, 42 C
7 g torrjäst
1 tsk salt
1 msk sirap
1 msk olja
1 äpple, rivet
2 dl havregryn
4 dl fullkornsmjöl
ca 2 dl rågmjöl

Tillsätt i det varma vattnet torrjäst, salt, sirap, olja och det rivna äpplet. Blanda sedan i havregryn och fullkornsmjöl. Tillsätt rågmjöl lite i taget tills degen släpper bunkens kanter. Den får vara lite lös. Låt jäsa 30 minuter. Forma med mjölade händer till 9 st semlor. Låt jäsa 15 minuter. Grädda bröden i 200 C i ca 15 minuter. 



Buns with Apple

2.5 dl water, 42 C
7 g dry yeast
1 tsp salt
1 tbsp syrup
1 tbsp oil
1 apple, grated
2 dl oats
4 dl whole grain flour
about 2 dl rye flour

Add to the warm water dry yeast, salt, syrup, oil and apple. Then mix in oats and whole grain flour. Add rye flour a little at a time until you have a smooth dough. It may be a bit loose. Allow to rise for 30 minutes. Shape into 9 buns with floured hands. Allow to rise another 15 minutes. Bake the buns at 200 ° C for about 15 minutes.

4 comments:

  1. Äppel ger säkert god smak ; dina sämlor ser så fina ut:)

    ReplyDelete
  2. Nej det har jag inte testat. Du är så duktig på att testa och tipsa om nya saker!

    ReplyDelete