Tuesday, September 19, 2017

Vegan Lentil Spinach Curry

En smakrik sås med hetta från curry. Då jag gör hetare såser brukar jag använda kokosmjölk, för den gör att såsen känns mildare och dessutom ger den en god smak. Den här såsen passar bra att äta med ris. 

A tasty sauce with heat from curry. When I make spicy sauces, I usually use coconut milk, because it makes the sauce taste more mild and also gives it a good taste. This sauce is good to eat with rice.


Vegan Lentil Spinach Curry

1 tbsp oil
1 small red onion, chopped
1-2 tsp curry powder
1/4 tsp turmeric powder
1/4 tsp ginger powder
1 can finely chopped tomatoes
3 dl cooked green lentils
3 frozen spinach cubes
1 dl coconut milk
salt
coconut sugar

Heat a saucepan with oil. Cook the onion and spices for 30 seconds, then add tomatoes, lentils and spinach and let simmer for 10 minutes. Stir in the coconut milk and let simmer for 5-10 minutes. Season to taste. 



Vegan Lins-Spenatcurry

1 msk olja
1 liten rödlök, hackad
1-2 tsk currypulver
1/4 tsk gurkmejapulver
1/4 tsk ingefärapulver
1 burk finhackade tomater
3 dl kokta gröna linser
3 frysta spenatkuber
1 dl kokosmjölk
salt
kokossocker

Värm en kastrull med olja. Stek lök och kryddor i 30 sekunder, lägg sedan i tomater, linser och spenat och låt sjuda i 10 minuter. Blanda i kokosmjölken och låt sjuda ytterligare i 5-10 minuter. Krydda efter smak.

No comments:

Post a Comment