Scones are just so good and yet I rarely bake them. I must change it now. This time I ate them with peanut butter and jam. Dangerously good! Both the peanut butter and the jam are from a Dutch brand Mister Kitchen's. I was lucky and won seven cans of peanut butter, a jam jar and a t-shirt via a contest on Instagram.
Fullkorn-Havrescones
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/4-0,5 tsk salt
50 g smör
3/4 dl mjölk
Blanda mjöl, havregryn, bakpulver och salt i en skål. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna och blanda till sist i mjölken. Platta degen så att du får en 2 cm tjock cirkel och skär ut 4 trianglar. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
Whole grain Oat Scones
1.5 dl whole grain flour
1 dl oats
1 tsp baking powder
1/4-0.5 tsp salt
50 g butter
2 Comments
Men gud va gott! jag älskar scones och gör ofta de på vintern, så detta ska jag absolut testa göra.
ReplyDeleteHotelltips idag på bloggen:)
Ha en kanon start på hösten!
LOVE Maria
Tack Maria! Ja, scones är bara så goda :)
Delete