Monday, August 28, 2017

Almond Cinnamon Porridge

Gröt kokad på mandelmjölk resulterar i en krämigare gröt jämfört med gröt kokad på vatten. Jag tillsatte kanel också i gröten och den ger en så god smak och doften som sprider sig i hemmet är ljuvlig. Gillar du gröt och kokar du gröt på mjölk eller vatten? 

Porridge cooked in almond milk results in a creamier porridge compared to porridge cooked in water. I also added cinnamon to the porridge and it gives such a good taste and the scent that spreads in the home is lovely. Do you like porridge and do you cook your porridge using milk or water?


Mandel Kanelgröt

2,5 dl mandelmjölk
0,5 tsk kanel
1 dl havregryn
salt
kokosblomsirap eller annat sötningsmedel

Koka upp mjölk och kanel i en kastrull. Blanda sedan i havregryn och låt småkoka i ca 5 minuter eller tills du har en krämig gröt. Blanda i salt och sirap efter smak. Häll gröten i en skål och toppa med t.ex. bär och kanel.



Almond Cinnamon Porridge

2.5 dl almond milk
0.5 tsp cinnamon
1 dl oats
salt
coconut syrup or other sweetener

Bring milk and cinnamon to a boil in a saucepan. Then stir in oats and let simmer for about 5 minutes or until you have a creamy porridge. Mix in salt and syrup according to taste. Pour the porridge into a bowl and top with berries and more cinnamon.

2 comments:

  1. Jag äter inte gröt ofta alls. Jag kan nog räkna antalet gånger per år på en hand.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har också perioder då gröt smakar mycket bra :)

      Delete