Tuesday, July 11, 2017

Baileys Chocolate Cake

Jag bakar inte så ofta med alkohol, men nu har jag en flaska Baileys hemma så det blir säkert ett och annat recept med den goda gräddiga likören. baileys pasar bra i bakverk med choklad, så jag valde att baka en chokladkaka med en chokladfrosting. Mycket god blev den!

I do not often bake with alcohol, but now I have a bottle of Baileys at home so I will probably bake one or two things with the good creamy liqueur. The baileys goes well with chocolate, so I chose to bake a chocolate cake with a chocolate frosting. It turned out really delicious!



Baileys Chocolate Cake

85 g butter, soft
3/4 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar
1 egg
1.5 tbsp Baileys 
3/4 dl flour
2 tbsp cocoa powder
1/4 tsp baking powder
one pinch of salt

frosting:
50 g dark chocolate
2 tbsp sweetened condensed milk
1 tbsp Baileys 

Stir together butter and sugar. Add the egg and Baileys  and mix. Stir in flour, cocoa, baking powder and salt. Pour the batter into a cake tin lined with parchment paper. Bake at 175 C for 20 minutes. Let cool.

Combine chocolate, sweetened condensed milk and Baileys in a saucepan and heat until everything is melted and smooth, then spread evenly over the cake. 


Baileys Chokladtårta

85 g smör, mjuk
3/4 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker
1 ägg
1,5 msk Baileys
3/4 dl mjöl
2 msk kakaopulver
1/4 tsk bakpulver
en nypa salt

glasyr:
50 g mörk choklad
2 msk sötad kondenserad mjölk
1 msk Baileys

Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och Baileys och blanda. Rör i mjöl, kakao, bakpulver och salt. Häll smeten i en bakform klädd med bakplåtspapper. Grädda vid 175 C i 20 minuter. Låt svalna.

Kombinera choklad, sötad kondenserad mjölk och Baileys i en kastrull och värm tills allt är smält och slät, bred sedan jämnt över kakan.

2 comments:

  1. Så gott det ser ut. Jag tycker att tillsätta rom i bakverk:)

    ReplyDelete