Monday, June 26, 2017

Almond Lemon Berry Pie

Pajrecept kan man inte få för många av, eller hur? Den här pajen har en syrlig fyllning bestående av kvarg, citronskal och bär. En fräsch dessert i sommarvärmen. 

You cannot have too many pie recipes, can you? This pie has a tart filling consisting of quark, lemon zest and berries. A fresh dessert in the summer heat.


Mandel Citron Bärpaj

pajskal
50 g smör, rumsvarmt
75 g mandelmassa, rumsvarmt
1 litet ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

fyllning
1 ägg
0,5 dl kokossocker
100 g kvarg
skal av en halv citron
200 g bär (hallon, blåbär, jordgubbar)

Blanda smör och mandelmassa. Tillsätt ägget, mjöl och bakpulver och blanda till en slät deg. Tryck degen i botten och lite upp på kanterna i en bakform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Blanda ägg, kokossocker, kvarg, citronskal och bär i en bunke. Häll på pajskalet och grädda i 175 C i ca 35 minuter. 



Almond Lemon Berry Pie

pie crust
50 g butter, room temp.
75 g almond paste, room temp.
1 small egg
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder

filling
1 egg
0.5 dl coconut sugar
100 g quark
zest of half a lemon
200 g berries (raspberries, blueberries, strawberries)

Mix butter and almond paste. Add the egg, flour and baking powder and mix into a smooth dough. Press the dough into the bottom and slightly on the edges in a baking mold. Put in the fridge while you make the filling. Mix egg, coconut sugar, quark, lemon zest and berries in a bowl. Pour on the pie crust and bake at 175 C for about 35 minutes.

4 comments:

  1. Citron, bär och mandel tre av mina favoritingredienser, kan inte bli fel då! Ser superfräsch ut!

    Kram Jenny

    ReplyDelete