Thursday, May 4, 2017

Salted Caramel Cookies

De här kexen blir så spröda och speciellt goda med fyllning av saltkolasmör. De smälter i munnen, som kex gärna får göra. Har man inte just detta saltkolasmör passar det bra med dulche de leche eller annan fast kola. Mmm, så goda :)

These cookies are so crispy and especially good with the filling of salted caramel spread. They melt in the mouth, like cookies should do. If you don't  have this salted caramel spread, you can use dulche de leche or another solid caramel spread. Mmm, so good :)




Saltkolagrottor 

200 g smör, rumsvarmt 
1 dl kokossocker 
5 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver


Värm ugnen till 200 C grader. Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver i en bunke till en deg. Rulla degen till ca 25-30 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Grädda kakorna i 15 minuter. Tryck en grop på nytt i kakorna och fyll dem med saltkolasmör. Låt dem svalna.


Salted Caramel Cookies

200 g butter, room temperature
1 dl coconut sugar
5 dl wheat flour
1 tsp baking powder

salted caramel spread from Brinkers

Heat the oven to 200 degrees C. Mix butter, sugar, wheat flour and baking powder in a bowl to a dough. Roll the dough into about 25-30 balls and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Make a cave in the balls with your forefinger. Bake the cookies for 15 minutes. If needed make a cave again into the cookies and fill them with salted caramel spread. Let them cool.

No comments:

Post a Comment