In the market you see more and more fresh berries, which makes me happy. For who does not want to eat, raspberries, blueberries and strawberries every day :) In today's recipe, I have used both raspberries and blueberries in a delicious and creamy crumb pie. This is a perfect pie to serve this summer.
Krämiga Bär Smulrutor
120 g smör, mjukt
1,5 dl farinsocker
2,5 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl hallon och blåbär
200 g färskost
1 ägg
1 dl strösocker
1 msk citronsaft
2 tsk citronskal
Sätt ugnen på 175 C grader. Blanda smör och farinsocker väl i en skål. Tillsätt havregryn, mjöl och bakpulver, blanda. Klä en 20 x 20 cm form med bakplåtspapper och klappa ut lite mer än hälften av smuldegen över formens botten. Täck botten med hallon och blåbär.
Blanda färskost, ägg, socker, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen på bären och toppa med resterande smuldeg. Grädda i 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvara i kylskåpet.
Blanda färskost, ägg, socker, citronsaft och citronskal. Häll fyllningen på bären och toppa med resterande smuldeg. Grädda i 30 minuter. Låt svalna och skär i rutor. Förvara i kylskåpet.
Creamy Berry Squares
120 g butter, soft
1,5 dl brown sugar
2,5 dl oats
2 dl flour
1 tsp baking powder
2.5 dl raspberry and blueberries
200 g cream cheese
1 egg
1 dl sugar
1 tbsp lemon juice
2 tsp lemon zest
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter and brown sugar until well combined. Stir in oats, flour, and baking powder. Press little more than half of the crumb mixture into the bottom of a lined 20 x 20 cm baking pan. Top with the berries.
6 Comments
Ooo, jag! Jag vill gärna äta hallon, blåbär och jordgubbar varje dag. Gärna i den här formen också.
ReplyDeleteTack Erika! Ja, bär är ju så gott!
DeleteTror du att det kunde fungera att dubbla receptet och göra det i långpanna? Kommer att ha ca 10 gäster och tror inte en sats räcker.
ReplyDeleteJa, det borde funka bra!
DeleteDet blev jättegott! Tack för ännu ett lyckat recept. I långpanna var jag tvungen att göra lite mer än dubbel sats. 2,5 gånger recept var lagom med botten annars hade den inte räckt till att smula utanpå. Fyllningen räckte bra som dubbel. Utifall att någon annan också vill prova. ��
ReplyDeleteTack snälla, vad roligt att den blev omtyckt. Och tack att du delar med dig hur du gjorde.
Delete