Sunday, April 9, 2017

Egg-Free Raspberry Almond Cake

Hallon och mandel är en klassisk smakkombo och förknippas ofta med mazarinbakelse. Jag bakade en kaka med hallonsylt och mandelessens och kakan blir saftig och en aning kladdig. Den sjönk in i mitten men det påverkar inte smaken :) Gillar du hallon och mandel ihop?

Raspberry and almond is a classic combo, and is often associated with Mazarin. I baked a cake with raspberry jam and almond essence and the cake is moist and slightly sticky. Do you like raspberries and almonds together?



Äggfri Hallon-Mandelkaka

100 g smör, smält
100 g creme fraiche
0,5 dl hallonsylt
1 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker, Good Good Via Health
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
mandelessens

Blanda creme fraiche och sylt i det smälta smöret. Blanda sedan i resterande ingredienser. Häll smeten i en smord och mjölad bakform och grädda i 175 C i ca 35-40 minuter.




Egg-Free Raspberry Almond Cake

100 g butter, melted
100 g creme fraiche
0.5 dl raspberry jam
1 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar, Good Good Via Health
2 dl flour
1 tsp baking powder
almond essence

Mix creme fraiche and jam in the melted butter. Then mix in the remaining ingredients. Pour batter into a greased and floured baking tin and bake at 175 C for about 35-40 minutes.

No comments:

Post a Comment