Wednesday, March 1, 2017

Oat Rolls

Tänk att det redan är första mars, våren närmar sig med stormsteg :) I Amsterdam har vi haft en väldigt mild vinter, men det är så det brukar vara här. Nu när det är runt 10 värmegrader så känner man att våren är på intågande. Härligt, även om jag inte haft något emot kyligare väder. Sol och varmare väder gör att att man vill ta sig ut och njuta av medhavd picknick. Då är det ypperligt att ta med hembakta semlor (frallor för dig som bor i Sverige) och kaffe eller varm choklad i termos. 

Can you believe it is already March 1, spring is fast approaching :) In Amsterdam we have had a very mild winter, but that's the way it usually is here. Now it's around +10 degrees, you feel that spring is on its way. Beautiful, although I did not have anything against the chillier weather. Sun and warmer weather makes you want to go out and enjoy a picnic in the sun. Then it is excellent to bring homemade rolls and coffee or hot chocolate in a thermos. 


Havresemlor
20 st

5 dl vatten
11 g torrjäst
1,5 tsk salt
2 msk fibersirap gold, Sukrin
2 msk olja
3 msk pumpafrön
4 dl havregryn
ca 5 dl vetemjöl
3,5 dl rågmjöl

Värm vatten i en bunke till 42 C grader. Blanda i torrjäst, salt, sirap och olja. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda till en deg. Börja med en mindre mängd mjöl och tillsätt mera efter hand. Låt degen jäsa 45 minuter på en varm plats. Knåda degen på en mjölad yta och forma till semlor. Låt dem jäsa ytterligare 20-30 minuter. Grädda dem i 200 C ugn i ca 15 minuter. 



Oat Rolls
20 pcs

5 dl water
11 g dry yeast
1.5 tsp salt
2 tbsp fiber syrup gold, Sukrin
2 tbsp oil
3 tbsp pumpkin seeds
4 dl rolled oats
about 5 dl wheat flour
3.5 dl rye flour

Heat water in a bowl to 42 C degrees. Mix in the dry yeast, salt, syrup, and oil. Then add the remaining ingredients and mix to a dough. Start with a smaller amount of flour and add more as you knead the dough. Let the dough rise for 45 minutes in a warm place. Knead the dough on a floured surface and shape into rolls. Let them rise for another 20-30 minutes. Bake in 200 ° C oven for about 15 minutes.

4 comments:

  1. Visst är det vår i luften, så härligt, idag började det inte mörkna förrän vid 17.30, ljuvligt!
    Gott med nybakade bullar på picknicken.

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så roligt när det är ljust ute lite längre. Kram!

      Delete
  2. Härligt med nybakat. Här har det toksnöat i flera dagar, så våren kom av sig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Ja, jag har hört att det snöat igen.

      Delete