Sunday, March 5, 2017

Lentil Spinach Soup

En god soppa i all sin enkelhet. Och det bästa med den är att du kan använda de grönsaker och kryddor du har hemma. Det kommer bli gott oavsett :) Servera soppan med bröd eller knäckebröd.  

A good soup in all its simplicity. And the best part is that you can use the vegetables and spices you have at home. It will be good no matter :) Serve with bread or crispbread.


Lins-Spenatsoppa

1 lök, hackad
1 morot, riven
2,5 dl röda linser
2 dl tomatkross
8 dl vegetarisk buljong
4 kuber fryst spenat
salt
peppar
senap

I en kastrull stek lök och morot i olja några minuter. Tillsätt linser, tomatkross och buljong och låt koka i 20 minuter. Blanda sedan i fryst spenat och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap. 



Lentil Spinach Soup

1 onion, chopped
1 carrot, grated
2.5 dl red lentils
2 dl crushed tomatoes
8 dl vegetarian broth
4 cubes frozen spinach
salt
pepper
mustard

In a pan fry the onion and carrot in oil a few minutes. Add the lentils, crushed tomatoes and broth and cook for 20 minutes. Then mix in the frozen spinach and cook for another 5 minutes. Season with salt, pepper and mustard.

4 comments: