En god vardagsmaträtt och säkert väldigt populär i många hushåll är spagetti bolognese. Jag har gjort en bolognese på linser och spenat. Gott är att blanda i ketchup och senap i såsen. Vilket vårväder vi har i Amsterdam. Igår 12 grader varmt och idag skall solen skina och det blir hela +15 grader. Härligt!

A good everyday dish and certainly very popular in many households is spaghetti bolognese. I made a bolognese on lentils and spinach. It's really delicious to add ketchup and mustard in the sauce. What a great spring weather we are having here in Amsterdam. Yesterday we had +12 degrees and today is going to be sunny and +15 degrees. Lovely!


Linsbolognese

1 lök, hackad
2 morötter, rivna
2 burkar tomatkross
3 dl linser, kokta
3 spenatkuber, frysta
1 dl färskost, vitlök & örter
salt
peppar
en nypa kokosocker
senap, ketchup, valbart

Stek lök och morötter i kokosolja några minuter. Tillsätt tomatkross och linser och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda i färskost, salt, peppar och socker. Gott är att ha i senap och ketchup, men du väljer själv. 



Lentil Bolognese

1 onion, chopped
2 carrots, grated
2 cans crushed tomatoes
3 dl lentils, cooked
3 spinach cubes, frozen
1 dl cream cheese, garlic & herbs
salt
pepper
a pinch of coconut sugar
optional: mustard, ketchup

Fry the onion and carrots in coconut oil for a couple of minutes. Add the crushed tomatoes and lentils and let simmer for 15-20 minutes. Mix in cream cheese, salt, pepper and sugar. A tip is to add mustard and ketchup, but you decide for yourself.